Narcissu

İlk olarak Narcissu sanırım yüklenmesi en kolay visual novellardan bir tane. Çünkü hem program olarak ingilizceye çevrilmiş hemde bedava siteden direk link olarak indirilebiliyor.

Oyunun süresi 5-6 saat civarı yani tek bir oturuşta bile başından sonuna bitirebilebilir. Novelde herhangi bir hentai sahne yoktur.


Oyun tamamıyla ücretsiz yazar kendisi bu noveli hazırlamış ve internete koymuş. Ses ve resimleri ise arkadaşlarına yaptırmış yani tam olarak amatör bir iş denebilir.

Amatör dedim ama hikayesi şimdiye kadar ki en dramatik hikayelerden bir tanesi. Senaryoyu açıklayacak olursam
--
Hastane de kalan ana karakterimiz hastanenin oturma yerinde -tam isim bulamadım ama hastalar burda tv falan seyrediyor- bir kızı görüyor. Daha birkaç defa daha görüyor ama onla hiç konuşmuyor sadece kızın gelip televizyon seyretiğini görüyor. Birkaç defa konuşmaya çalışıyor ancak sağlıklı bir konuşma akışı sağlamayamıyor bir türlü. Daha sonra birgün babası geliyor..
--
Bu kadar yazayım çünkü hikaye gerçekten kısa.
Novelin temel temasını özetleyecek bir kelime varsa o da çaresizlik. Bu iki kişi ne yaparlarsa yapsın veya ne kadar isyan ederlerse etkin kendi sonlarını veya durumlarını değiştiremeyeceklerini biliyorlar. Hastanede yaşamaktan bıkmış iki insan var ve artık sonlarını düşünmeden birşeyler yapmaya çalışıyorlar.
Ana karakter kızın mutlu olması için herşeyi yapıyor. Burada gerçekten oldukça iyi işlenmiş bir konu var. Kıza karşı aşık mı veya acıdığından mı veya sadece kendi umutsuzluğunda mı yardım ettiği kişiden kişiye değişecek bir yorum olur. Kızın iç dünyasını ise ancak en sonda ögrenebiliyoruz.

Hikayenin sonunu ise kapanış şarkısından anlayabiliyoruz. Şarkının sözleri kızın kendi duygularını anlatması şeklinde olmuş ve gerçekten çok başarılı bir fikir.

Yazar novelde hiç seslendirme kullanmak istememiş ama sanırım çevre etkenlerden dolayı kızın seslendirmesini eklemiş. Oyunda seslendirmeli ve seslendirmesiz olarak 2 seçenek var. Yazar ikinciyi tavsiye ediyor herkesin kendi hayal dünyasındaki karakteri koyması için. Görüntü olarak ta aynı durum geçerli karakter görüntüleri çok az var ve oldukça sade. Kızı sadece en sonlarda görebiliyoruz (birde ana menüde).
Drama seven herkesin okuması gereken bir novel.
İndirme adresi: http://narcissu.gwathyr.net/NarcissuSetup[insani+Haeleth].exe

0 yorum:

Yorum Gönder