True Remembrance



 Evet, ikinci visual novelimiz True Remembrance..

 Oyunun kurulması aşırı kolay. Herhangi bir dil ayarına gerek yok. Sadece bir exe dosyası indiriyoruz ve kuruyoruz bu kadar.

 http://trueremembrance.insani.org/get.html



 Visual novel sadece 80 mb civarında (öyle birşey idi tam hatırlamıyorum).
 Peki neden bu kadar az.. Oyunda herhangi bir seslendirme yok. Ayrıca müziklerde midi kıvamında. Ses efegi de pek yok. Yani Chaos Head gibi tarzı birşey beklememek gerek.

 Hikayeyi anlatırsak biraz. Bir şehir kurulmuş ancak bu şehre çok az kişi girip çıkabiliyor. Şehir de sadece Mnemonicide'ler var. Bunlar bir çeşit doktor. Çok özel izinle şehre girebilen hastalar bunların evinde bir süre kalıyor. Hastalar ise ruhsal sorunları olan kişiler, geçmişte çok acı yaşayıp bunları unutmak isteyen kişiler bir bakıma. La isimde bir kızın bir Mnemonicide olan Blackiris'in evine gitmesi ile hikaye başlıyor.
 

 Açıkcası ilk konuşmalardan sonra hikayeden çok umutlu değildim. Konuşmalar çok sıradan ve klişe gelmişti bana. Ancak zaman geçtikçe oldukça ısınıyor insan ortama. Ancak asıl olaylar 6. bölümden sonra başlıyor ki, bütün hikaye farklı bir boyuta geçiyor diyebilirim.

 Müzikler ilk başlarda insanın kulağını tırmalıyor hatta kapatası geliyor direk. Ancak bir yerden sonra hikayeye çok büyük katkısı var. Yine de herkes beğenmeyebilir.

 Hikayesi ile önplana çıkan bir seri ki gerçekten bunu iyi başarıyor. İlk başlarda "hmm, ee, aman neyse devam edelim" modunda devam ederken bir yerden sonra "neler oluyor, yoksa.." tarzında devam ediyor. 


 Oyunun süresi 3-6 saat arası. Yani haftalarınızı bu oyuna vermek zorunda değilsiniz(bkz. Chaos;Head). Bir oturuşta bitirilebilir, en kötü 2 günde biter. Bugün ne yapayım diyenler için oldukça güzel bir fırsat. VN ile tanışmak içinde kurulumu ve oynanışı basit olduğundan güzel bir başlangıç noktası True Remembrance.

 

2 yorum:

Adsız at: 6 Şubat 2009 08:47 dedi ki...

Hmph ztn hevesim kaçtı on kere denedikten sonra >_> Bi ara düşüncelerimi belirticem :P

Adsız at: 22 Şubat 2009 14:24 dedi ki...

Hemen indirip oynamaya başladım görür görmez. Ancak saatin geç olması ve uykumun yavaş yavaş gelmesiyle yarıda bırakmak zorunda kaldım. Güzel bir visual novel seçmişsin Bora-kun; ellerine, emeğine sağlık. Oyunu bitirince tam yorum yaparım.

Yorum Gönder