Planetarian ~Chiisana Hoshi no Yume~

Planetarian gene Narcissu gibi kısa süreli (4-6 saat arası) drama vnsidir. Gene benzer şekilde kurulumu basit ve herhangi bir hentai sahnesi bulunmamakta. Yalnız bu oyunun boyutu daha fazla yaklaşık 500 mb ya yakın. Bunun nedeni oyundaki kızın tamamen seslendirilmiş olması.



Hikaye günümüzden 30 yıl sonrasında geçiyor. Dünyada nükleer bir savaş çıkmış ve uygarlık neredeyse tamamen yok olmuştur. Dünya üzerinde kendi başına dolaşan avcılar veya grup halinde avlanmakta olan çeteler kalmıştır. Birde önceki savaştan kalma robotlarda etrafta bulunmakta savaş bitmesinden dolayı terkedilmiş ancak halen insanlar için büyük tehlike oluşturmaktadır.
Ana karakterimiz bir gün bir çatışma sonrasında bir eglence yerine saklanmıştır. Amacı yeterince dinlendikten sonra tekrar yoluna devam etmektir. Planetarian denen bu yerde halen bir robot çalışmaktadır:  Reverie. Reverie nin amacı gelen müşterilere sirkte eglenmesini sağlamaktır. Ancak bilmediği şey savaş sonunda insanların çoğunun yok olduğu. Bu yüzden her sabah Planetarian ın önünde boş yere beklemektedir insanlar gelecek diye.

Ana senaryo karakterimiz ile Reverie arasındaki ilişkiyi ele alıyor. Gerçekten çok acımasız bir durum var. Ana karakterimiz yıllarca yıkınmış şehirlerde insanlarla savaşarak yaşamış bir karakter. Aslında o evrendeki hemen herkes için geçerli bir durum bu. Yani insanlığın genelinde bir umutsuzluk ve yalnızlık hakim. Ve bu evrende sadece konuşabileceği bir robot ile olması ana karakterimiz için gerçekten çok büyük bir hazine. "Sadece bir robot neden bu kadar önemsiyorum" derken kendi kendine yine de ondan vazgeçemiyor.
Reverie tamamen seslendirilmiş ve oldukça güzel çizilmiş. Onun dışında herhangi bir seslendirme yok. Zaten başka karakterde yok. Hikaye boyunca sadece tek bir karakter görüyoruz. Yine de ses ve görüntü olarak herhangi bir sorun yok.

Hikaye çok dram baştan söylemem gerek.
Yüklenmesinde veya çevirisinde herhangi bir sorun görmedim sağlıklı olarak çalışıyor.
Narcissu için umutsuzluk yazmıştık bunun içinde yalnızlık yazalım hikaye boyunca bu duygu peşimizi bırakmıyor ve en sona kadar götürüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder